Telefoon
053 430 69 44
 • Home
 • Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties

NetzoDruk Online drukt met HP Indigo persen die worden aangestuurd door PDF bestanden. Daarom is een goede druk PDF met 3 mm afloop en snijtekens de manier van aanleveren.

Graag willen wij u er op attenderen dat alle bestanden met de tekst in outlines / contouren of met ingesloten teksten moeten worden aangeleverd.

PDF
Portable Document Format, een bestandsformaat en paginabeschrijvingstaal in één, ontwikkeld door Adobe. PDF-bestanden nemen relatief weinig geheugenruimte in, waardoor ze goed langs elektronische weg zijn te verzenden. Tegelijk kunnen PDF-bestanden genoeg informatie bevatten om ze als basis voor drukwerk te gebruiken.

pdf logo

Transparanties
Transparanties dienen te worden afgevlakt om problemen tijdens het drukproces te voorkomen. Let op, bestanden aanleveren met transparanties is op eigen risico. Mocht u echter problemen ondervinden, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met onze klantenservice 053 - 4306944. Om negatief resultaat te voorkomen adviseren wij u de transparanties in uw ontwerp af te vlakken.

Voorbeeld:

nzdo-transparanties

Lijndiktes
Positieve lijnen: (donkere lijnen op lichte ondergronden) moeten een minimale dikte van 0,25 punt (0,09 mm) hebben.
Negatieve lijnen: (lichte lijnen op donkere achtergronden) moeten een minimale dikte van 0,5 punt (0,18 mm) hebben.

Tip: bij het schalen van bijvoorbeeld een grafiek mag een lijndikte niet minder zijn dan de hierboven aangegeven maten.

Enveloppen
Bij enveloppen wordt er gebruik gemaakt van een grijpruimte voor de machine. Het is daarom erg belangrijk dat er tenminste aan een zijde 1 cm wit overblijft.

Voorbeeld:

nzdo-enveloppen

Tip: werk met uw ontwerp 3 mm rondom het venster .

DPI (dots per inch)
Voor optimaal drukresultaat is het van belang dat uw bestanden een resolutie hebben van 300 dpi. Wellicht is dit niet altijd mogelijk. Wij hanteren een ondergrens van 150 dpi. U bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het door u aangeleverde materiaal. Wilt u altijd zekerheid of een optimaal drukresultaat dan kunnen wij een bestandscontrole voor u uitvoeren. Bestanden met 150 dpi of een nog lagere resolutie worden niet gedrukt zonder nadrukkelijke toestemming van de klant.

Voorbeeld:

 nzdo-dpi2
Afloop
Een afbeelding of kleurvlak dat gedeeltelijk over één of meer randen van het papier afloopt. Een aflopend gedeelte is niet zichtbaar op het uiteindelijk schoongesneden drukwerk .

Voorbeeld:

nzdo-afloop
 
Formaten en snijmarge
Bestanden dient u drukklaar aan te leveren bij netzodrukonline.nl. Dit betekent dat uw bestanden de juiste formaten dienen te hebben. U dient rekening te houden met de snijmarge/bleeds. Deze zijn 3 mm bij netzodrukonline.nl.
Voorbeeld:
 |nzdo-snijtekens
Tip: Werk ruim binnen uw netto formaat met beeld en tekstelementen. Zo voorkomt u dat deze worden afgesneden tijdens de nabewerking.

Kleur
NetzoDruk Online drukt full color digitaal drukwerk (4/0 of 4/4). Dit betekent dat uw bestanden in vier inktkleuren worden gedrukt. De vier kleuren van full color drukwerk zijn Cyaan (blauw), Magenta (roze/ rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Door deze in verschillende verhoudingen te mengen kunnen alle kleuren worden gemaakt. Echter dienen deze full color bestanden dan wel opgemaakt te zijn in deze CMYK kleuren.

Grijswaarden
Heeft uw ontwerp veel grijswaarden, neem dan bij twijfel contact op met onze helpdesk. Grijswaarden kunnen namelijk afwijken op het eindproduct.

PMS
Is uw huisstijl in PMS, of levert u bestanden aan in pms kleuren dan zullen wij ofwel een aparte offerte voor u moeten opstellen, of uw bestanden omzetten naar CMYK. Full color drukwerk heeft een maximale kleurdekking van 300%. Oftewel, wanneer u zwart in full color gedrukt wilt hebben, moet u er voor zorgen dat deze ook 100% zwart is en geen combinatie van de CMYK kleuren in een 100% waarde. Indien u dit niet doet, zal de waarde uitkomen op 400% en kunnen er o.a. vegen en vlekken op uw drukwerk ontstaan.

Voorbeeld:

nzdo-kleurwaarden
 

Tip: geef 250% kleurdekking aan de CMYK kleuren.

Doorschijnende kleuren
Een percentage van de kleur. Belangrijk is dat deze kleur een minimale doorschijnendheidfactor (opacity) heeft van 10%, dit om de kwaliteit van uw drukwerk optimaal te houden.

Voorbeeld:

nzdo-doorschijnende-kleuren
 
Tip: Beoordeel kleuren nooit op uw beeldscherm. Ieder beeldscherm zal kleurinstellingen (RGB kleuren) anders weergeven.

Magazines
Belangrijk bij het aanleveren van magazines is:
- de volgorde van de pagina's;
- het aanleveren als high resolution PDF;
- dat de losse pagina's in de juiste volgorde staan;
- de paginanummering;
- dat de bestandsnaam paginanummers meekrijgt wanneer alle pagina's apart aangeleverd worden.

Omslagmappen
Let op: Onze mappen worden op een Indigo 5500 pers gedrukt. Dit betekent dat uw mappen uit 2 delen bestaan en in de rug gelijmd worden tot een geheel. Onze offertemappen hebben een erg luxe uitstraling!  

Tekening deel 1: omslagmap werktekening 1
Tekening deel 2: omslagmap werktekening 2

Boeken
Voor meer informatie over het aanleveren van drukklare bestanden voor boeken, klik op de werktekeningen:

Softcover boeken
Tekening A4: Softcover boek A4 werktekening
Tekening B5: Softcover boek B5 werktekening
Tekening A5: Softcover boek A5 werktekening
Tekening Dissertaties / Proefschriften: Softcover 170 x 240 mm werktekening

Hardcover boeken
Tekening B5: Hardcover boek B5 werktekening
Tekening A5: Hardcover boek A5 werktekening
Tekening Dissertaties / Proefschriften: Hardcover 170 x 240 mm werktekening

 • Yordie Klönne

  Yordie Klönne (Orderbegeleider)

  is veelzijdig inzetbaar. Nadat hij jarenlang de prepress verzorgd heeft, is hij nu orderbegeleider. Zijn brede kennis komt hem daarbij goed van pas. Yordie is onze grootste FC Twente fan en voetbalt in zijn vrije tijd ook graag.

 • Manon Tip

  Manon Tip (Orderbegeleider)

  is het ideale aanspreekpunt door haar jarenlange ervaring. Zij weet complexe aanvragen tot opdrachten te maken die tot ieders tevredenheid gerealiseerd worden. Van offertes maken tot debiteurenbeheer, haar parttime dagen zijn goed gevuld. Manon woont samen en heeft een dochter.